Медици се снимаха с дарените респиратори, за да благодарят

Даренията за болниците стават все повече. Фабриката „Юрий Гагарин” с дарение от 100 000 лева за пловдивските болници. Парите ще бъдат разпределени по равно и ще бъдат използвани за осигуряване на лични предпазни средства, дезинфектанти, консумативи и апаратура.

Расте броят на дарителите в борбата с COVID-19

"Експрес логистика и дистрибуция" ЕООД дарява също 100 000 лева на Александровска болница. Средствата са предназначени за купуване на медицинска техника и консуматив.

Четири фирми с дарения за габровската болница „Д-р Тота Венкова”.  „Мак Ди Габрово” е предоставила на лечебното заведение защитни облекла за многократна употреба и маски. Помощта от „Стемо” ООД е под формата на 7 електрически реанимационни легла на стойност над  18 000 лева. Дарението от „Тимекс” ЕООД е в размер на 10 000 лева, а фирма - „Сиентия” АД е предоставила два монитора за проследяване на състоянието на пациентите и пет перфузора.

Още дарители протягат ръка на медици и нуждаещи се

А ето и къде отиват даренията. Медиците на "Пирогов" и ВМА се снимаха с респираторите, които им бяха дарени и вече са в отделението за лечение на COVID- 19. Те имат и послание - "Благодарим ви, заедно ще победим!". 10 от респираторите бяха купени от депутата от ДПС Делян Пеевски, а един от застрахователната компания "Дженерали".

Рано тази сутрин ключовете от два дарени автомобила бяха връчени на генерал Мутафчийски. Те ще могат да бъдат ползвани безвъзмездно в срок от един месец. Още няколко коли ще са в помощ на Александровска болница, както и университетските болници в Пловдив, Варна и Бургас.

"Мото-Пфое" дари автомобили на най-натоварените болници

"Днес, знаете, е Международен ден на здравето и професионален празник на всички лекари. С този жест искаме да ги поздравим, да им изкажем благодарност и признателност към усилията и техния професионализъм и да им пожелаем здраве", заяви Христина Баева, бранд-мениджър Volvo в "Мото-Пфое".

След като благодари за дарението, генерал Мутафчийски се обърна към дарителите с молба - да се дарява и на малките болници, като припомни, че няма значение дали дарението е малко, или достига милиони, когато е направено от сърце.

"Аз искрено се трогнах вчера от случая в Исперих - една баба дарява своята пенсия...Това е не по-малък жест, отколкото този", заяви той.

Защо 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих? (ВИДЕО)

Историята на 80-годишната баба Надие от село Печеница обаче трогна не само щаба, но и цяла България. Възрастната жена дари цялата си пенсия на болницата в Исперих. Така жената   благодари на лекарите за човечността, която усетила, докато се грижили за нея.

Жената попада в лечебното заведение след силни болки в ставите. И казва, че сега тя е наред да им помогне. Затова не мисли дълго, а слага парите в плик и ги дарява, без да остави нищо за себе си. С парите от баба Надие ще бъдат купени дезинфектанти и други продукти, от които болница в момента се нуждае.