В Токио, Осака и още 5 префектури беше обявено извънредно положение до 6 май

В Япония е регистриран рекорден брой заразени с коронавирус – за първи път те надвишават 400 души в рамките на едно денонощие, съобщава телевизия NHK, цитирана от БГНЕС.

Заразените са се увеличили с 455, но числото търпи промяна заради постъпващите от различните префектури данни.

В Япония ще използват суперкомпютър за борба с COVID-19

На фона на въведеното в Токио извънредно положение, само в столицата броят на заразените се е увеличил със 144-ма, като при 95 от случаите източникът на инфекцията не е известен.

По данни на агенция „Киодо“, общият брой на заразените с коронавирус в Япония достигна 5 565 души, а смъртните случаи са 102.

Япония освобождава от някои данъци компаниите, ударени от пандемията

Във вторник министър-председателят Шиндзо Абе обяви извънредно положение до 6 май в Токио, Осака и още 5 префектури. Този срок може да бъде удължен, а обхватът на извънредното положение да се разшири. Съгласно действащото в Япония законодателство не могат да бъдат предприети никакви принудителни мерки, свързани с придвижването на хората в страната.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП