Информацията разпространи телевизия Ей Би Си, позовавайки се на четири източника

Американските разузнавателни служби са предупредили още през ноември миналата година, че в китайския град Ухан се разпространява зараза, която засяга начина на живот и бизнес операциите на хората и представлява заплаха за населението, предаде Ей Би Си, цитирана от БГНЕС.

Продавачка на стриди - нулевият пациент с коронавирус в Ухан?

Телевизията се позовава на четири източника, запознати с поверителния материал, в който има доказателства, че става въпрос за известния вече като пандемия коронавирус. Това е подробно посочено в ноемврийския доклад на Националния център за медицинско разузнаване.

Докладът се основава на анализ на прихванати компютърни и други трансфери и сателитни изображения.

„Анализите са направени въз основа на сведения за признаци на заболяване, което може да излезе извън контрол и да застраши американските войски, разположени в Азия", се казва в информацията на центъра.

Учени отговарят създаден ли е коронавирусът в лаборатория

Според източник за това няколко пъти са информирани Дирекцията за разузнаване на Пентагона и Съвместния щаб на военните сили на САЩ. Материалите са предадени по поверителни канали на няколко разузнавателни служби, които ги сравнили с техните открития от Китай. След това те са преминали през проверка, прегледани са и изпратени в Белия дом в началото на януари.

Как да предпазим колата си от коронавируса с подръчни средства?

От средата на януари и през целия февруари, след приключването на процеса по импийчмънт, президентът на САЩ Доналд Тръмп подценява опасностите от вируса в своите обръщения. Запитан за предупрежденията на разузнаването от ноември, министърът на отбраната Марк Еспер казва: „Не си спомням за такива. Но мога да ви уверя, че имаме хора от най-висшите следователски служби сред американските военни, които внимателно наблюдават ситуацията”, допълва той. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП