Морските градове вече се готвят за него

Въпреки мерките срещу коронавируса морските градове вече се готвят за летния сезон с надеждата, че до юни извънредното положение ще бъде отменено. Бургас, например, готви строги правила и за туристите, и за гражданите си за предстоящото лято.

Всеки, дръзнал да осъществи физиологични нужди в Морската градина нв града или на плажа, независимо през деня или нощем, е застрашен от санкция. „Най-фрапиращите неща са уринирането и секса на обществени места. Според мен, дори да го няма като текст в наредбата, съвсем логично е да не се случва. В Испания или във Франция едва ли някой ще си позволи да прави такова нещо“, обясни общинският съветник Манол Тодоров.

Стотици хиляди българи са планирали пътувания в чужбина от март до юни

А реакциите на бургазлии са диаметрално противоположни - от пълно отричане на санкциите до адмирации.

Безкомпромисните мерки ще засягат и рисуване със спрейове по обществени фасади. Преди две години, по настояване на спасители на плажа, свещеници и инициативен комитет, в морския град беше приета забрана за монокини на плажа. 

ПРОБЛЕМИ В ТУРИЗМА: Коронавирусът застрашава целия бранш

От Комисията по ред и сигурност ще настояват за монтирането на още видеокамери край морето. За следенето на реда пък освен полицията, ще следят и екипи на общинското звено „Обществен ред и сигурност”. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО