На входа на всички секции измерват температурата на гласоподавателите

В Южна Корея започна гласуване за предсрочни избори за Национално събрание (парламент). Според Централната избирателна комисия, на 10 и 11 април от 6:00 до 18:00 часа в цялата страна ще бъдат отворени 3 508 избирателни секции, предава БГНЕС.

Колко са реално хората по света, заразени с коронавирус?

В условията на пандемията от коронавирус основният приоритет на ЦИК е да гарантира безопасността на гласоподавателите. Настоятелно се препоръчва те да отидат до урните със защитни маски. На опашките за бюлетини и в кабините за гласуване хората трябва да бъдат на разстояние поне един метър един от друг. Могат да влязат в кабината само с гумени ръкавици и след дезинфекция на ръцете.

На входа на всички секции измерват температурата с помощта на термокамери или безконтактни термометри. Избирателите със симптоми на респираторно заболяване или с температура над 37,5 се изпращат в специално оборудвани зони. Те се намират в осем болници за пациенти с коронавирусна инфекция.

Броят на новите случаи на коронавирусна инфекция в Южна Корея е 27 за изминалия ден. Това е най-малката цифра от 20 февруари насам.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП