Информацията е на "Уолстрийт джърнъл"

Американският самолетостроителен гигант "Боинг" (Boeing Co) обмисля план за съкращаване на около 10% от служителтие си, тъй като компанията изпитва сериозни трудности на фона на пандемията от COVID-19, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Според финансово издание планът на производителя на самолети включва ранно пенсиониране, но и принудителни уволнения предимно в своята търговска част.

Въпреки че все още не е взето окончателно решение, източници на "Уолстрийт джърнъл", запознати с въпроса, съобщиха, че подобни съкращения на служители остава като вариант за компанията, за да се смекчат последиците от вирусната пандемия.

По-рано през месеца в писмо, изпратено до персонала, аерокосмическият гигант на САЩ предложи доброволни съкращения, така, че служителите, които желаят да напуснат компанията, да могат да направят това, получавайки облекчаващ пакет от няколко заплати и обезщетения.

На този етап от "Боинг" не коментират информацията на "Уолстрийт джърнъл".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП