Победителят от турнира ще спечели 100 000 долара, които да дари в подкрепа на борбата срещу коронавируса

Този уикенд престоят финалите на виртуалния баскетболен турнир на звездите от НБА, на които зрителите могат да се насладят в ефира на DIEMA SPORT. Турнирът е организиран от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА), гейминг компанията 2К и Съюзът на професионалните баскетболисти (НБПА).

В "NBA 2K Players Tournament" участват 16 настоящи баскетболни играчи от НБА като победителят ще спечели 100 000 долара, които впоследствие ще дари в подкрепа на борбата срещу коронавируса.

„Радваме се да си партнираме с НБА и НБПА, за да върнем баскетбола на феновете по целия свят и да помогнем на нуждаещите се в тези несигурни времена“, заяви Джейсън Арджънт, старши вицепрезидент на 2K. „Забавлението, особено спортът, има способността да обединява - спортисти, фенове и семейства - и се надяваме, че всички ще се радват на турнира.“

Тази неделя (12 април) полуфиналните мачове започват от 20:00 ч., а след 22:00 ч. предстоят  финалните двубои от виртуалния турнир, които може да гледате в ефира на DIEMA SPORT.

Не пропускайте да проследите най-атрактивните спортни събития с DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.