Баба Дафина е оптимист, че мерките ще паднат много скоро и ще се върне нормалният ритъм на живот

73-годишна жена от град Лъки дари пенсията си, за да помогне на лекарите от столичната Александровска болница в борбата им с коронавируса.

214 лева. Толкова е пенсията на 73-годишната Дафина Каракушева от град Лъки, с която тя се е разделила. Желанието й да помогне за борбата с пандемията от коронавирус обаче е било по-силно от безпаричието, което я очаква през следващия месец. „Отдавна мислих да го направя. И си казах "Този път взема ли си пенсията ще я подаря на докторите"“, сподели баба Дафина.

Компании и частни лица продължават да даряват за борбата срещу COVID-19

Твърдо решена да направи този жест, възрастната жена отива в кметството в Лъки. Там служителите й помагат да се сдобие с банковата сметка на Александровска болница, на която превежда отделената от нея сума. 

А доброто сърце на баба Дафина не за първи път проявява благородство. „Не съм учуден, че направи този жест, тя винаги е готова да помогне - не само сега в този момент, но и друг път е правила подобни неща”, каза кметът на Община Лъки Валентин Симеонов.

И без пенсията си от 214 лева, възрастната жена споделя, че не се притеснява как ще преживее до следващия паричен превод.

Даренията в борбата срещу COVID-19 стават все повече

А благодарността не закъсня. „Когато разбрахме за това дарение, изключително много се развълнувахме. Защото малките жестове, които са направени без очаквания за някаква възвръщаемост, носят най-голям заряд. Но това дарение е много малка част от всичко, което получи болницата. Благодарим от цялото си сърце, но ще оставим за болницата само енергията, която ни носи това дарение и ще използваме възможността да го върнем на баба Дафинка. Този жест е символ на всичко, което се случва в момента в държавата – на цялата любов, на цялото внимание, което насочват обикновените хора към лекарите. Това е нещо, от което всички ние имаме нужда“, коментира проф. д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на Александровска болница

 И макар на преклонна възраст баба Дафина не спира да следи всяка информация за пандемията в България и света. И вярва, че скоро всички ограничения ще отпаднат и ще се завърне нормалния ритъм на живот. „Оптимист съм, вярвам, че ще има лекарство, вярвам, че ще има и ваксина за хората и ще премине тази пандемия”, заключи тя.

Репортер: Милен Ангелов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП