Това съобщи министърът на здравеопазването на страната

980 са новите жертви с коронавирус за последните 24 часа във Великобритания. С това броят на починалите в страната е вече 8958. Това съобщи министърът на здравеопазването Мат Хенкок, цитиран от БТА.

Коронавирусът отне живота на 100 000 души по света (ОБЗОР)

Той за пореден път призова сънародниците си да спазват карантината и да си стоят у дома въпреки хубавото време, което се очаква утре и вдругиден, когато се празнува Великден. "Колкото и топло да е, колкото и изкушаващ да е паркът или плажът близо до вас, всички трябва да си останат вкъщи. Защото в болниците на страната лекарите и сестрите от службата за обществено здравеопазване се борят денонощно да могат хората, които са в много тежко състояние, да дишат", каза Хенкок.

Първа жертва с коронавирус в Сливен

Здравният министър каза, че премиерът Борис Джонсън, който се възстановява от COVID-19 в лондонска болница, е започнал да прави кратки разходки, след като вчера излезе от интензивното отделение и бе прехвърлен в болнична стая. Министър-председателят прави по няколко стъпки, които редува с периоди на почивка в рамките на грижите, който получава, за да се възстанови, каза негов говорител.  Той уточни, че Джонсън е в началната фаза на оздравяването си и връщането му начело на правителството ще зависи от становището на лекуващия го екип.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП