Това обяви в ефира на „Здравей, България“ шефът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски

„Между 24 000 и 25 000 души среднодневно са поставени под карантина. Патрулни автомобили отиват на адрес и карат съответния гражданин да се покаже на прозореца. Ако се установи, че лицето не е на адрес, се прави доклад и го предаваме на прокуратурата“. Това обяви в ефира на „Здравей, България“ шефът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски.  

Шестима с глоби заради хоро по време на карантина в Петрич

По думите му до 17.00 ч. в неделя има образувани 702 досъдебни производства. „Има и три присъди. Двете са пробация, а третата - пробация с глоба", поясни Терзийски.

„До момента сред служителите на Министерство на вътрешните работи има 29 положителни проби. В Банско са тествани 45 души от районното управление, като един е дал положителна проба за коронавирус“, съобщи още шефът на ГД „Национална полиция“.

Актове за над 1 млн. лв. за разходки в парковете в София (ВИДЕО)

Той коментира и снимката, на която се вижда, че военният министър Красимир Каракачанов нарушава наложените мерки, седейки на пейка в градинка. „Този, който го е заснел, трябва да свидетелства кога и къде е фотографиран и да се наложи глоба. Мисля, че в СДВР има проверка“, поясни Христо Терзийски. И допълни, че актовете за разходка в парка вече са над 2780.

Христо Терзийски коментира и двойното убийство във Велинград. „Най-вероятно става въпрос за отключена агресия. Няма предишен сигнал за домашно насилие или побой в семейството“, поясни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот