Жестът на 8-годишното момиченце трогна медиците, които също подготвиха подарък за малката дарителка

8-годишната Цвета дари парите за рождения си ден на болница "Шейново". Момиченцето, което мечтае да стане лекар, научило за необходимостта от средства от телевизията и пожелала да даде спестяванията си за добрата кауза. За имения си ден в неделя, когато празнува и рожден ден, получава 250 лева, но решава, че няма нужда от тях.

„Аз нямам повече какво да си купувам, а и лекарите са много добрички”, каза Цвета Станева.

Момиченце, мечтаещо да бъде лекар, дари пари на болница „Шейново”

Жестът на Цвети трогна лекарите в болница „Шейново”. „Всяко едно дарение, което се прави от сърце, винаги е трогващо. Особено когато е от малко детенце, което с най-чистите си помисли решава да се лиши от тези парички, събирани за нея. Тези неща са много важни за нас, защото ни карат да оценяваме колко много значи нашата професия”, коментира изпълнителният директор на болница „Шейново” д-р Румен Велев.

73-годишна жена от Лъки дари пенсията си за борба с коронавируса

От болницата също са подготвили подарък за Цвета. Когато обстановката в страната се нормализира, медиците ще я запознаят отблизо с лекарската професия.

Репортер: Благой Цицелков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП