То беше разпределено веднага във всички поделения в страната

Жандармерията получи дарение от Софийската Света митрополия - 800 предпазни шлема, съобщиха от МВР. Те бяха разпределени веднага за служителите на дирекцията във всички поделения в страната. Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, предаде дарението на директора на жандармерията старши комисар Красимир Добрев.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Служителите на дирекция „Жандармерия“ са на първа линия в изпълнението на задачи, свързани с организацията и контрола на прилагане на мерките в условията на извънредното положение. Старши комисар Добрев благодари за дарението, което е още една възможност те да бъдат по-защитени. Той подчерта, че с този жест и дар БПЦ засвидетелства своята признателност към системата за сигурност. 800-те предпазни шлема бяха разпределени веднага за всички поделения в страната.

 

 

Епископ Поликарп предаде благословията на българския патриарх и софийски митрополит Неофит и пожела на жандармеристите воля и сили при изпълнение на задачите им в полза на обществото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.