Благородният жест е направен дни преди Великден

86-годишна пловдивчанка трогна екипа на многопрофилната болница в града, като дари пенсията си от 300 лв. на лечебното заведение с молба с тях да бъдат закупени предпазни средства за медиците. Благородният жест е направен дни преди големия християнски празник – Великден, съобщават от лечебното заведение.

73-годишна жена от Лъки дари пенсията си за борба с коронавируса

Дарителката е пациентка на болницата и многократно е лекувана в нея. Сутринта на Велики четвъртък е пристигнала на входа и заявила на охраната, че иска да отиде при изпълнителния директор. Отговорили й, че няма как да я пуснат заради въведените противоепидемични мерки. Тогава тя позвънила на лекаря, който се е грижил за нея преди време и успял да я върне към живота. След като медикът слязъл, тя обяснила защо е дошла и му връчила плика със сумата, за да го предаде на ръководството. Единствената молба на пенсионерката била името й да не бъде оповестявано публично.

ЗАРАЗНО ДОБРО: Още един пенсионер дари пенсията си (ВИДЕО)

"УМБАЛ-Пловдив получи дарения от различни дарители, на които сме безкрайно благодарни, но жестът на тази възрастна жена ни трогна до сълзи“, коментира директорът д-р Динчо Генев.

„Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове като 86-годишната пловдивчанка. Независимо от това, че идва един от най-големите християнски празници - Великден, останете си вкъщи“, апелираха от лечебното заведение.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!