Нападението е станало в района на Котону, Бенин

Българското посолство в Абуджа, Нигерия, проверява информация за атакуван от пирати контейнеровоз, в който има и български моряци, съобщават от МВнР.

Португалски контейнеровоз  е бил нападнат от пирати край град Котону в Бенин. По непотвърдена информация на борда е имало и български гражданин, който най-вероятно е капитан на плавателния съд. Местните власти са били информирани за инцидента, след като компанията-собственик загубила връзка с плавателния съд. Три кораба са изпратени да разследват случая. Установен е контакт с част от екипажа - 11 души са успели да се скрият от нападателите. По последни данни обаче осем души екипаж са изчезнали.

Венецуелски пирати ограбиха кораб и убиха капитана

От Министерството на външните работи заявиха, че най-близкото посолство на страната ни, което се намира в Нигерия, не е получавало информация за присъствието на български гражданин на борда на контейнеровоза. 

Временно управляващият и консул Георги Йовчевски е получил указания да провери информацията. След получаването на отговори от властите в Бенин, от МВнР уверяват, че ще дадат повече информация.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.