Качил се зад волана след употреба на четири вида наркотици, уточняват от прокуратурата

Софийската градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо 22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков. Случаят е особено тежък, се казва в съобщението на Апелативната прокуратура. Мъжът е употребил няколко вида наркотични вещества.

Обвинение и 100 000 лева гаранция за майката на шофьора, блъснал Милен Цветков

В обвинението се посочва, че на 19 април около 18:00 часа на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в София, обвиняемият, при управление на моторно превозно средство, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Случаят е особено тежък, тъй като Николов е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, се казва в съобщението на прокуратурата.

 Съдът решава дали да остави за постоянно в ареста шофьора, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от катастрофата на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребра, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Николов - „задържане под стража“.

ШОКИРАЩИ КАДРИ: Шестима души пресичали кръстовището в момента на катастрофата с Милен Цветков (ВИДЕО+СНИМКИ)

Екипът на Спешна помощ намерил Милен Цветков в кома

А обвиняемите за смъртта на журналиста са вече четирима. Пред Темида за „затаяване на истината” ще отговарят приятелят и спътник на Кристиян - Георги Иванов, както и приятелката на шофьора - Симона. Двамата са пуснати от ареста срещу  парична гаранция от по 10 000 лева. На майката на Николов пък е повдигнато обвинение, че е дала джипа на сина си, който е бил под въздействие на наркотични вещества.

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО СЛУЧАЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Милен Цветков загина в жестока катастрофа

В ПАМЕТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ: Спомените на дългогодишните му колеги

Задържаха приятелката на шофьора, причинил катастрофата с Милен Цветков

Свещи на прозорците в памет на Милен Цветков и всички жертви на катастрофи (ВИДЕО)

Мъжът, предизвикал катастрофата с Милен Цветков - син на директора на "Винпром Карнобат"Синът на депутата Лъчезар Иванов пътувал в колата, предизвикала катастрофата с Милен Цветков

СЛЕД СМЪРТТА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ: Вълна от съпричастност и призиви за справедливост

Задържаха майката на дрогирания шофьор, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

Синът на депутата Лъчезар Иванов пътувал в колата, предизвикала катастрофата с Милен Цветков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.