Това нареди министърът на здравеопазването

Удължават срока за задължителното носене на предпазни маски до 13 май, включително. Заповед за това издаде здравният министър Кирил Ананиев.

Всички граждани, които се намират в закрити или на открити обществени места, трябва да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.). 

Носенето на маски - задължително от 12 април

Поставянето на защитна маска при посещение на обществени места намалява риска от заразяване с COVID-19, както за носещия маската, така и за околните. Трябва да се има предвид, че в редица случаи заболяването протича безсимптомно, което означава, че един човек може да е заразоносител, без да подозира. В същото време наличните до момента научни данни свидетелстват, че вирусът се задържа дълго време върху метални, пластмасови и стъклени повърхности. По тази причина, носейки маска, гражданите ограничават до минимум възможността да се заразят.

Глобиха семейство за разходка с кучетата им в парк

Вижте цялата заповед:

ВЕЛИКДЕНСКА ДИСЦИПЛИНА: Паркове и улици в София останаха празниБорисов: Навън - само с маска или шал

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!