На церемонията няма да присъстват гости

Словения ще вдигне забраната за сватби във вторник, тъй като постепеннно разхлабва карантинните мерки, наложени заради коронавируса.
На церемониите обаче ще бъде позволено да присъстват само булката, младоженецът, служителят, регистриращ брака, и в някои случаи двама свидетели, заяви на пресконференция министърът на държавната администрация Бощян Коритник, цитиран от БГНЕС.

СЪВРЕМЕННИТЕ РОМЕО И ЖУЛИЕТА: Влюбени се женят по балконите на домовете си (ВИДЕО)

Правителствен говорител заяви на същата пресконференция, че на бащите ще бъде позволено да присъстват на раждането на техните деца от следващата седмица. Това също бе забранено.

Словения постепенно разхлабва ограниченията в някои сектори на икономиката и публичния живот. В понеделник отвориха сервизите за ремонт на коли и някои магазини, а някои видове спорт на открито като тенис и голф бяха разрешени.

ЕКСКЛУЗИВНО: Среща с бабата и внучето, чиято снимка трогна света (ВИДЕО)

От 4 май салоните за красота също ще могат да отворят врати. Хората обаче все още трябва да носят маски за лице, когато влизат в закрито публично пространство. Засега не е ясно кога ще заработят отново училища, хотели, барове и ресторанти. Досега в Словения са регистрирани 1373 случаи на коронавирус, а починалите от COVID-19 са 80.

ЛЮБОВ БЕЗ ГРАНИЦИ: Когато пандемията не е пречка (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!