Херцозите на Кеймбридж публикуваха в официалните си профили снимка от тържеството

Херцозите на Кеймбридж - принц Уилям и Кейт Мидълтън, празнуват годишнина от сватбата си. Те сключват брак през 2011 година. Двойката публикува снимка от сватбения си ден в официалните си профили в социалните мрежи, за да благодари на всички, които са ги поздравили.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЪРЖЕСТВОТО ТУК

Предполага се, че тъй като се намират в социална изолация в имението си в Норфолк, Уилям и Кейт ще празнуват по-уединено. Те ще си приготвят домашна храна и ще си разменят подаръци.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🎊 Nine years ago today – thank you for all your lovely messages on The Duke and Duchess of Cambridge’s wedding anniversary!

Публикация, споделена от Kensington Palace (@kensingtonroyal) на

Сватбата на принц Уилям и Кейт бе гледана от милиарди зрители по света, а за британците денят 29 април 2011 г. беше почивен. Хиляди се стекоха в Лондон, за да наблюдават приказното тържество в Уестминстърското абатство.

Чия сватба е по-скъпа - на Меган или на Кейт?

Сватбената рокля на Кейт Мидълтън бе дело на дизайнера Александър МакКуин, които в последствие се превърна в нейн фаворит. Забележителното дантелено творение почти десетилетие е на върха на класациите за най-красива булчинска рокля. Мнозина почитателки на херцогинята опитаха да пресъздадат роклята и да минат под олтара с реплика на дизайнерския тоалет.

 

 

След церемонията семействата на двойката се събраха в Бъкингамския дворец на прием. Те приветстваха множеството пред сградата като им помахаха от балкона.

Парче от тортата на Кейт и Уилям на търг в САЩ

Сред забележителните събития, свързани със сватбата, несъмнено беше речта на принц Хари, който бе кум на брат си. Според повечето гости тя е била кратка, но изключително трогателна.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.