Ще бъдат раздавани основни хранителни продукти на нуждаещи се семейства и деца, настанени в центрове от семеен тип

От днес започва мащабна дарителска акция на стойност 300 000 лева по инициатива на братята Кирил и Георги Домусчиеви, съвместно с „Български морски флот Порт Бургас”. 4 800 пакета с хранителни продукти ще бъдат доставени на семейства в нужда. А в продължение на пет месеца храна ще получават и деца и младежи, настанени в центровете от семеен тип​.

Първото направление от кампанията е насочено към семейства, които заради извънредното положение са в затруднение.

„Ще бъдат разпределени 4800 дарителски пакета, които ще бъдат доставени до домовете на семействата два пъти в рамките на две седмици. Пакетите съдържат основни хранителни продукти - брашно, захар, олио, сирене, кашкавал, шпеков колбас”, каза Светлана Маринова от „БМФ Порт Бургас”.

Домусчиеви и "Биовет" с дарение за Пещера, "Крина" и Пеевски - за "Пирогов"

Пакетите съдържат още маски за многократна употреба, а в тези, които са предназначени за семейства с деца, има и лакомства. Дарителите заложили на български продукти, произведени от местни фирми.

Социалната комисия в Община Бургас, след консултация с дарителите, определила и получателите на храната.

„Пакетите ще достигнат до майки с деца, които в момента са в неплатен отпуск или по някакъв начин са прекратили трудовите си правоотношения, както и до подали заявления за социален фонд COVID-19, но по някаква причина не са одобрени по критериите”, обясни Севдалина Турманова, председател на Обществения съвет в Бургас.

Лудогорец дарява нова голяма сума за крайно нуждаещите се

Вторият етап от дарителската кампания на Кирил и Георги Домусчиеви е насочен към деца и младежи в центровете от семеен тип.

„Вторият етап от дарението започва утре и ще продължи 5 месеца - до края на септември. Ще бъде приготвена храна за пет хранения на ден, която ще се доставя до центрове от семеен тип”, обясни Светлана Маринов.

Родителите на братя Домусчиеви с щедро дарение за медицинско оборудване в Ловеч

 „Аз благодаря наистина за тази помощ, защото в момента децата в нашите центрове за настаняване от семеен тип имат нужда от допълнителни средства и допълнително хранене. Това са петте ЦНСТ - два в квартал „Ветрен”, два - в „Меден рудник” и един - в „Лазур”. В момента там са настанени 64 деца”, каза Йорданка Ананиева, зам.- кмет на Община Бургас.

Първите 70 пакета с храна вече поеха към хората в нужда.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!