Трагедията се разиграла край село Презвитер Козма

Отново смърт на пътя, този път предизвикана от неправоспособен водач. 18-годишен младеж е предизвикал катастрофа, при която е починал 16-годишният му брат. Шофьорът имал кола, но нямал книжка, а заради завръщането си от чужбина бил поставен и под карантина.

Той качил в колата 16-годишния си брат и още един техен познат – негов връстник. На ляв завой преди село Презвитер Козма неправоспособният шофьор изпуснал управлението на автомобила и возилото се преобърнало. 16-годишното момче загинало на място. Окръжният прокурор на Търговище обясни, че неправоспособният шофьор е навършил 18 години и още тогава си купил кола.

Велосипедист почина след тежка катастрофа във Варна

Той е невредим след катастрофата. Младежът е тестван  с дрегер, който отчел 0,22 промила алкохол. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна. Експертизи ще изяснят точната причина за катастрофата. „Най-вероятно тя се дължи на неправоспособността на водача и данните, които на този етап са налице, са за една висока скорост на движение“, каза Диляна Стоянова, окръжен прокурор на Търговище.

Мъж загина на място при катастрофа

Младежът ще отговаря пред закона за това, че е причинил смъртта на брат си, както и за това, че е нарушил наложената му карантина.

Репортер: Деян Герговски

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!