Компанията ще "научи" устройствата си да се справят с проблема

Смартфоните на Apple ще се „научат“ да разпознават наличието на маска върху лицето на собственика, когато се опитва да отключи устройството, използвайки технологията Face ID, пише агенция "Фокус".

Собствениците на този вид мобилни телефони се сблъскаха с проблем, при който те спряха да ги „разпознават“ с маска на лицето. Самата компания преди време изясни, че първоначално Face ID не е бил предназначен за разпознаване на лица в маски.

МОН улеснява достъпа на деца до образование

„Face ID е проектиран така, че да възприема видимата част от очите, носа и устата Ви“, каза Apple, подчертавайки, че смартфоните също могат да бъдат отключени с парола.

Както подчертава CNN, много потребители изпитват неудобства от факта, че клавишите за въвеждане на секретния код, който отключва устройството, се появяват на екрана му само след няколко неуспешни опита на смартфона да сканира лицето на собственика.

Според телевизионната компания Apple възнамерява да отстрани този проблем в новата версия на операционната система iOS, която може да стане достъпна скоро. Очаква се разработчиците да добавят към iPhone разпознаването на наличието на маска на лицето на потребителя. Това няма да спести собствениците на устройства от необходимостта да въведат цифров код, но ще им позволи да отделят много по-малко време за това събитие.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!