За това съобщи министърът на отбраната Нафтали Бенет

Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет заяви, че в Израелския биологичен институт е разработено вирусно антитяло, предаде БГНЕС.

Израел включва военното си разузнаване във войната срещу коронавируса

Той обяви, че е станал свидетел на „значителен пробив“, извършен от Израелския институт за биологични изследвания при разработването на антитяло срещу COVID-19. Изследователите са приключили фазата на разработка и са преминали към патентоване и масово производство на потенциалното лечение.

В секретното отделение на института са разработили „антитяло, което атакува вируса по моноклонален начин и може да го неутрализира в телата от болните “, се казва в прессъобщение на кабинета на министъра.

Израелските здравни власти в битката срещу пандемията (ВИДЕО)

Институтът е бил в процес на патентоване на откритието, „а на следващия етап изследователите ще се обърнат към международните компании за производство на антитялото в търговски мащаб“.

„Гордея се с персонала на института за този страхотен пробив. Тяхната изобретателност и еврейският ум доведоха до това невероятно постижение“, заяви Бенет. Не се уточнява дали вече са проведени изпитания върху хора.

В Израел превърнаха военен завод във фабрика за медицинска апаратура

Премиерът Бенямин Нетаняху по-рано в понеделник обеща 60 милиона долара по време на международната донорска конференция за набиране на средства за съвместната борба срещу пандемията от коронавирус.

Изданието посочва, че около100 изследователски групи по света работят по откриването на ваксина срещу новия вид коронавирус, като около 10 от тях са в ранен стадий на изпитания върху хора или имат готовност да започнат такива. В момента няма как да се предвиди, коя от ваксините – ако бъде разработена такава, ще бъде безопасна и ефективна. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.