30 минути шест коли на униформените опитвали да накарат шофьора да спре

Четирима души са в ареста след гонка с полицията. Тя е станала снощи в столичния квартал "Дружба".По случая е образувано  досъдебно производство за разпространение на наркотици.

Неделя вечер, малко след 18 часа. При рутинна полицейска проверка, лек автомобил отказва да спре. В колата е имало четирима души. Трима от тях - криминалнопроявени, сочат данните на МВР.  „Водачът на автомобила е неизвестен на полицията, отказал е да даде кръвна проба за алкохол и наркотици. Прави впечатление,че при следване на автомобила, от автомобила са изхвърлени са били изххвърлени два полиетиленови плика”, обясни старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Шофьор се заби в паметник, друг помля паркирани коли в Бургас (ВИДЕО)

В торбичките е имало марихуана. А единият от пътниците се оказал стар познайник на криминалистите. „През 2018 година, при опит отново да бъде спрян, отново след полицейско неподчинение, нанесе средна телесна повреда на наш служител. Поведението на тези граждани е изключително арогантно и бих казал абсолютно фриволно и такова поведение не би следвало да се толерира", коментира Хаджийски.

Задържаха пияна шофьорка след гонка с полицията и 3 ударени коли

 

 

Екшънът продължил около половин час, разказват очевидци. В преследването се включили и 4 полицейски коли. Краят на гонката дошъл, след като автомобилът с четиримата пътници катастрофирал.  Двама от пътниците в колата са осъждани за разпространение на наркотици, сочат още справките на полицията.  А при обиски в жилищата им са открити везни, бухалки, боксове и дрога.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.