Конфликтът започнал преди два месеца

Читалищният секретар на бобовдолското село Горна Козница Диана Ганева твърди, че е била бита от кмета на населеното място. Според нея той ѝ посегнал, за да отнеме ключа от читалището. Селският управник обаче отрича обвиненията.

Краде ли ток кметството в село Бараково?

Помещението е регистрирано като пенсионерски клуб през 2007 година, твърди читалищният секретар. „Него го наследявам аз през 2019 година. Вътре продаваме кафе, чай, зад нас е и пощата. Пенсионерите го ползват. Спорът с новия кметски наместник, който е на служба вече два месеца, е дали имам право да съм тук. Той премина всякакви граници с обиди, жалби, преписки и се стигна до момента, в който със съпругата му изтръгнаха ключовете от ръцете ми“, обясни Ганева.

Кметът на селото Валери Арсов смята, че Ганева няма право да ползва помещението. В сградата се намира лекарския кабинет на Горна Козница. По думите му има заповед тя да напусне помещението. Арсов обясни, че Ганева няма и договор за наем с общината.

Още по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.