Изпитите за кандидатстване във висшето учебно заведение ще се провеждат онлайн

"УНСС успя много бързо да се адаптира към онлайн обучението, базирано на електронна платформа. Ентусиазмът между колегите беше голям, студентите го възприеха много добре", обясни ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров. Висшето учебно заведение празнува 100 години от създаването си.

В СУ ще приемат с матури студентите в 116 от 118 бакалавърски програми

По отношение на кандидатстудентските изпити, Димитров обяви, че в УНСС също е въведено онлайн кандидатстване, а след това и онлайн кандидатстудентски изпит. Той не е базиран на популярни медоти за изпити, а ще се извършва с помоща на изкуствен интелект и лицево разпознаване. Според ректора това ще послужи и за следващите години.

"Студентите могат да кандидатстват и с матура, но имат възможност и за кандидатстудентски изпит. Даваме им повече възможности", обясни той.

Вълчев: Зрелостниците в България ще получат дипломите си навреме

Според Димитров, който е ръководител на катедра "Национална и регионална сигурност", мерките срещу престъпността трябва да започнат много по-рано, а образованието и работата с рисковите групи са много важни.

Целия разговор с проф.Димитър Димитров гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.