Правителството реши при влизане в страната да не се прави тест за коронавирус, няма да е необходимо и специално разрешение

На днешната сесия на сръбското правителство беше прието предложението на кризисния щаб за отваряне на граничните пунктове и свободно влизане на всички лица в Сърбия, без необходимия коронавирусен тест и разрешения на комисиите в сръбските посолства, предаде БГНЕС.

Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни

Според МИА, тестването по лична заявка ще струва 6 000 динара (51 евро) на територията на цяла Сърбия, а за студенти и непълнолетни то ще бъде безплатно, съобщи правителството.

На второто заседание на сръбското правителство кризисният щаб анализира настоящата епидемиологична ситуация и адаптирането на мерките към нея, след което на правителството беше препоръчано да започне от петък, 22 май, влизане в Република Сърбия, без да е необходим отрицателен тест или специално разрешение за местни и чуждестранни граждани.

Ангелкова: Водят се интензивни разговори за възобновяване на чартърите от 15 юни

На всички лица, влизащи на територията на Република Сърбия, ще бъдат издадени здравни предупреждения, в които е посочено, че те влизат на територия, където вирусът все още циркулира, и все още са в сила мерки за предотвратяване на инфекцията. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.