Това е наредил президентът Доналд Тръмп

Доналд Тръмп нареди националните знамена да бъдат спуснати наполовина през следващите три дни в памет на жертвите от COVID-19.

В същото време, въпреки действащото нареждане на властите в щата Мичиган, той отказа да си сложи маска. Всички придружаващи го бяха спазили изискването, както на местните власти, така и на ръководството на Форд. „Носех маска досега, когато бях там отзад, но не исках да доставям удоволствие на пресата да ме видят с нея. Бях си сложил и изглеждах много добре“, заяви американския президент.

Доналд Тръмп спира хидроксихлорохина

Преди посещението на Тръмп от Форд са информирали Белия дом, че носенето на маски е задължително. Друго едно решение на президента показва съвсем различна реалност. За да бъдат почетени жертвите на коронавируса, Тръмп е наредил националните знамена да бъдат спуснати наполовина през следващите три дни. В момента жертвите на пандемията в Съединените щати са над 95 хиляди, потвърдените заразени са близо милион и 600 хиляди. Доналд Тръмп се оказа отново в центъра на вниманието и по друга, не свързана с пандемията тема. Той обяви, че изтегля страната от договора "Открито небе". Това е системата за контрол на въоръженията, която позволява на подписалите страни да извършват прелитания с разузнавателни самолети над територията на друга.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.