Новите случаи у нас са 41

Лабораторно потвърдените нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 41. Направени са 1 450 изследвания. Така общият брой на инфектираните достигна 2 372, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Активните случаи под пряко медицинско наблюдение са 1 478.

Новите положителни проби са констатирани в областите София - 8, Пазарджик - 17, Ямбол - 11, Плевен 2. В Благоевград, Кюстендил и Смолян - по един. 

В Пазарджишко, 17-те случая на зараза се дължат на клъстера в завода за производство на авточасти, уточни проф. Кантарджиев.

42-ма са новоизлекуваните за денонощието. „Отново броят им е по-голям от този на заболелите. Общо преборилите заразата са 769”, каза директорът на Центъра по заразни и паразитни болести.

 

 

Регистриран е и още един заразен медик - медицинска сестра в Кнежа. 

Петима са починалите с коронавирус за изминалите 24 часа - мъж на 78 години в „Пирогов” с диабет, мъж и жена в Пазарджик, 51-годишна жена с онкологично заболяване в Стара Загора и мъж на 88 години в Ямбол с инсулт.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.