Надявам се загубите да паднат до 45%, докладва кметът на града

Премиерът Бойко Борисов инспектира новите тръби на водопровода в Перник. Заедно с кмета Станислав Владимиров той обиколи полагането на новите съоръжения в града.

С Борисов бяха финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

От разговора стана ясно, че водопроводът от Белмекен не е давал аварии.

„Много го плюха. Много фалшиви новини четох. Но той в момента дава вода на близо 30 000 души”, обясни кметът на Перник.  

 

„75% са загубите на ВиК-Перник. С промените се надявам да ги свалим на 45%”, заяви още Станислав Владимиров. По думите му нощният режим на водата в Перник се запазва засега, за да няма щети. 

„В България горе-долу половината загуби са от стари тръби, другата – от кражби”, коментира Николай Нанков.

„За много кратко време в тази криза ще произлязат само добри неща за Перник”, написа премиерът в профила си във Facebook. „С държавна помощ в града се подменят водопроводите, най-критичната инфраструктура вече е обновена, завършени са строителните дейности на връзката София-Перник на пътен възел „Марина бара“, улиците се асфалтират, а язовир "Студена" е почти пълен. За близо месец построихме водопровода между Перник и Мало Бучино, който осигурява вода за близо 30 000 души”, пише още Борисов. „За местната власт най-важна е инфраструктурата. Ако десетилетия по-рано всеки е правил по един етап от подобни проекти, сега нямаше да са необходими 12 милиарда лева за смяна на водопроводите в страната”, заявява премиерът.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.