Паднал е върху къщи

Самолет на пакистанските авиолинии със 107 души на борда се разби в Карачи, съобщават световните агенции. Машината „Airbus A320” е паднала върху жилищни сгради. 

Кметът на Карачи съобщи, че няма оцелели сред пасажерите.

Кадри, разпространени в интернет, показват, че на мястото на инцидента се издигат гъсти облаци дим. Един от записите показва на мястото на самолетната катастрофа развалини на сгради и разпръснати по улицата отломки, както и стърчащи електрически проводници.

НА ЖИВО ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ТУК

Самолетът е летял от Лахор за Карачи. Разбил се е в близост до летището, на което е трябвало да кацне. 

По първоначални данни става въпрос за 99 пътници и 8 души екипаж", заяви говорител на авиационните власти в страната.

Пакистанската армия съобщи, че е изпратила в района на трагедията сили за бързо реагиране, за да помагат при издирвателната операция. Кадри на местната телевизия "Гео" показаха и голяма тълпа край мястото на падането на самолета, което, както изглежда, е в гъстонаселен район.

Линейки се опитват да пробият множеството, за да стигнат до мястото на катастрофата, се вижда още от кадрите.

Военен самолет се разби в Пакистан, най-малко 18 души загинаха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Авиокатастрофата стана няколко дни след като пакистанските власти разрешиха подновяването на вътрешните полети. Те бяха спрени за месец, за да се попречи на разпространението на новия коронавирус в страната. През този период се осъществиха само няколко международни полета, припомня Франс прес.

 

 

Видео: Ройтерс

Последната голяма самолетна катастрофа в Пакистан беше през декември 2016 г., когато пътнически самолет на същата авиокомпания падна в северен планински район и загинаха 47 души.

Пътнически самолет се разби в Пакистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-тежката самолетна катастрофа през последните години в Пакистан беше през 2010 г., когато "Еърбъс" А321 на частната авиокомпания "Еърблу", обслужващ линията Карачи-Исламабад, падна в хълмиста местност малко преди приземяване в пакистанската столица. Тогава загинаха 152 души.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.