Те са задържани за срок от 24 часа

Трима души са арестувани за изнудване и отвличане на 16-годишен младеж в града.

Те са отвлекли с автомобил момчето след обяд на 21 май в Пловдив, сочат доказателствата. Малко след 17 часа във Второ РУ е подаден сигнал, че в района на Парк „Отдих и Култура“ случаен минувач се притекъл на помощ на момче без дрехи.

Пред униформените служители то обяснило, че трима мъже, един от които познава лично, са го принудили да свали дрехите си, заснели с него клип и го заплашили, че ще го публикуват в социалните мрежи. За да не го направят поискали момчето да им плаща сумата от по 1000 лв. всеки месец.

Подполковник от НСО ръководил група за поръчкови убийства (ВИДЕО)

Извършителите на престъпленията са били установени и задържани за срок от 24 часа. Те са на възраст между 20 и 23 години. Двама от тях са от село Костиево, а третият, който е от Пловдив, има регистрирана криминална проява през пролетта на миналата година, когато е хванат да шофира дрогиран.

Били са  разпитани свидетели. Направени са претърсвания и са иззети пистолети и боеприпаси, ножове, както и пневматично оръжие със сгъваем приклад, без никакви обозначения по него; дървена бухалка и парична сума в различни валути. Назначена е балистична експертиза на оръжията. След задържането им в ареста, тримата мъже са направили пълни самопризнания.

Пътнически самолет с над 100 души на борда се разби в жилищен квартал в Пакистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

На единия от задържаните ще бъде повдигнато обвинение и за изнудване, извършено от въоръжено лице и придружено със заплаха за убийство, отнемане и унищожаване на имущество и причиняване на леки телесни повреди.

Тримата ще бъдат задържани за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предвидените от закона наказания за посочените престъпления са лишаване от свобода от 7 до 15 години за отвличането и лишаване от свобода от 2 до 8 години, както и глоба - за изнудването. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.