Измененията в данъка внесоха напрежение в Парламента

Правилната дума за ситуацията в Парламента е напрежение. Имаше няколко внесени проекта, относно изменението на ДДС. Когато се внасят такива изменения, трябва да се направи ясен и точен анализ, да се изчистят всички елементи. Последните няколко дни имаше различни мнения относно промяната в данък добавена стойност", заяви в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" Джейхан Ибрямов от ДПС. Той е на мнение, че вместо "да се изчисти цената на кризата, депутатите се занимават с несъществени неща". Ибрямов споделя мнението на Менда Стоянова, че промяната в ДДС-то няма да донесе очаквания ефект.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Депутатите приеха предложението за 9% ДДС

"Има много засегнати сектори. Когато слушаме само гласа на един от партньорите в коалицията, се стига до тези ситуации. Тук е ролята на правителството, което трябваше да направи анализ на всички мерки", обясни Ибрямов. Той обясни, че от партията са се въздържали, защото имали свои предложения за намаляване на ДДС.

Цонев: Намален ДДС на детските стоки ще помогне срещу демографската криза

"Ние от ДПС не участваме в политически клюки. Кризата, която сполетя света, показа следното - пандемията установи, че голяма част от политическите системи не са готови за последствията на кризата. Ако правителството се справи и ограничи пандемията, следва по-важният въпрос - как то ще се справи с икономическата криза. Основната цел на всички партии сега трябва да бъде насочена към излизане от кризата. В момента са невъзможни партийни коалиции", смята депутатът от ДПС. Той бе категоричен, че Движението за права и свободи насочва всичките си предложения в полза на избирателите.

ДПС с предложение за 9% ДДС и на детските стоки

"Ако в момента политическите партии не съумеят да намерят начин  да преодолеят кризата, ще се създадат нови движения и организации. ДПС не ги е страх от нов политически субект, ще се явим на избори с програмата си, а българският избирател ще направи своя избор", обяви Ибрямов. Той подчерта, че при първа възможност ще бъдат проведени и вътрешнопартийни избори.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.