Режисьорът на лентата Димитрис Георигиев и актьорът Стоян Дойчев разкриха подробности за лентата

Зрелищното бягство от Софийския затвор на Радослав Колев и Владимир Пелов вдъхнови създаването на късометражния филм "Заедно без теб". Кадрите от бягството бяха разпространени в медиите и предизвикаха силен обществен интерес. Вдъхновили са и режисьора Димитрис Георгиев.

СЛЕД БЯГСТВОТО ОТ ЗАТВОРА: Издирването на рецидивистите продължава (ОБЗОР)

"Ние се вдъхновихме от истинските събития, но филмът е наполовина и художествена измислица. 6 месеца изчетохме и разгледахме всичко, което е обществено достояние по случая. Спрямо тези опорни точки разказахме историята, която искахме", разкри в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините"  режисьорът на лентата. Екипът на продукцията е провела и консултации с адвокати и близки на избягалите затворници.

Топ следовател за избягалия затворник Радослав Колев: Нищо няма да го спре да убие

Актьорът Стоян Дойчев, който играе главната роля, сподели, че да пресъздадеш такъв образ е сложно.

"Самият образ е много комплексен. Сценарият е много добре написан и подготвен. Не е лека работа, защото черти от характера на героя си противоречат. Радвам се, защото това е много различен персонаж от тези, които съм изграждал досега", споделя той.  За да се подготви, той изгледал всички интервюта и публикации в медиите.

ДНИ СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ПЕЛОВ: Все още няма следа от Радослав Колев

Освен за самото бягства, във филма се разказва и за предисторията на бегълците. Как и защо са влезли в затвора и какво ги е провокирало да извършат престъплението, за което са осъдени. Филмът ще бъде активен в 18 часа в петък в платформата на Noblink ексклузивно само за 30 часа, след това ще бъде премахнат.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.