Бившият служебен премиер и председател на 39-ото НС в „Карай направо”

„Имаме двама силни мъже, генерали с добре изразено его. Не, че трябва да пеят в хор, но не ми харесва такава конфронтация”. Това заяви проф. Огнян Герджиков – бивш служебен премиер и председател на 39-ото НС, в интервю пред Диана Найденова в предаването „Карай направо”.

„Президентът има усещане, че трябва да бъде като коректив”, коментира още Герджиков. По думите му държавният глава трябва да смекчи тона.

Божков: Давам акциите на "Левски" на Наско Сираков

Проф. Герджиков коментира и скандала с джиросването на акциите на „Левски”.

„По правило джирото се предхожда от една каузална сделка, един договор. Това значи, че ние се договаряме аз да ви прехвърля акциите, а техническият способ става чрез джиро”, обясни проф. Герджиков. „Няма пречки да няма договор, защото джирото никого не задължава освен самия автор – този, който прехвърля. Този, който получава, с нищо не се задължава. Нищо не ви задължава да приемете”, обясни Герджиков. „Джирото не натоварва никого, затова е едностранно”.

„Акционер ще станеш само ако си вписан в книгата на акционерите. Тогава получаваш само права. Няма никакви задължения”, обясни Герджиков. Той обясни, че „Левски” е на онзи, който се е опитал да го джироса, но го е направил с негодно джиро.

Проф. Герджиков даде висока оценка за работата на прокуратурата както при настоящия обвинител номер 1 Иван Гешев, така и при предишния – Сотир Цацаров. 

Проф. Герджиков в "Карай направо": България има нужда от силна лява партия

„Трябва с удоволствие да констатирам, че тези наши органи напоследък доста се раздвижиха”, заяви проф. Герджиков. „Харесвам Гешев, гледам и какво прави Цацаров. Това са неща, които за мен имат стойност. Това е моят поглед. Остава и съдът да си свърши работата както трябва”, заяви проф. Герджиков.

Той изтъкна, че е обнадежден, въпреки че все още много неща не са така както трябва. „В крайна сметка да се управлява никак не е просто. В едно семейство двама души не могат да се управляват, пък какво остава за една държава”, коментира проф. Герджиков.

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.