Самолетът е изпълнявал полет от Лахор до Карачи

Нови детайли подреждат пъзела на трагичната картина в небето над Карачи. От комуникацията на пилотите с авиодиспечерите става ясно, че първия опит на "Еърбъс"-а да кацне е бил прекъснат от капитана на полета заради проблем с колесника. Тогава екипажът предприел нов опит за приземяване - така нареченият "втори кръг". Именно по време на тази маневра пилотите сигнализират, че са изгубили тяга и в двата двигателя. Следва сигнал за бедствие и връзката с 15 годишния "Еърбъс А320" е изгубена.

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Камери заснеха падането на самолета в Пакистан

97 са потвърдените жертви на катастрофата с пътническия самолет на Пакистанските авиолинии. Машината е изпълнявала полет от Лахор до Карачи, с 91 пътници и 8-членен екипаж на борда. Двама души са оцелели. Машината падна в жилищен квартал, като засега не е ясно колко са жертвите и пострадалите там.

За мащабите на трагедията говорят останките на самолета сред разрушените жилищни сгради в квартала. Самолетът А320 се готвел да кацне, когато се е разбил. На кадри от инцидента се вижда как машината пада. Пилотите съобщили, че двигател е излязъл от строя и получили разрешение за кацане. Секунди по-късно подали сигнал за бедствие, а контакът със самолета е изгубен веднага след това.

Пътнически самолет с над 100 души на борда се разби в жилищен квартал в Пакистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Бях на покрива на къщата ми и видях голям облак дим в небето. Втурнах се към мястото и видях останките от кокпита и тялото на пилота вътре. Разбрахме, че самолетът не е успял да се приземи и се е разбил“, каза един от очевидците.

 

 

„Чухме силния гръм от нещо, което падаше от небето. Това не беше шумът от разбиване на самолет, беше като земетресение, сякаш се срутва стена или се разбива цистерна с вода. Когато се качихме на покрива видяхме дима навсякъде“, каза друг от очевидците.

Спасиха бебе от мястото на авиокатастрофата в Пакистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Самолетните полети в Пакистан бяха възстановени само ден преди катастрофата, след повече от месец прекъсване заради пандемията от коронавируса. Много от пътниците се прибирали у дома, за да отпразнуват края на свещения месец Рамазан.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.