В Шумен изпратиха зрелостниците виртуално

Абитуриенти в цялата страна приключват образованието си при извънредни мерки и без балове.

В Русе точно в 10 часа от сигналните уредби на всички учебни заведения прозвуча химна "Върви, народе, възродени". Така всички хора успяха да усетят атмосферата на празника, въпреки липсата на обичайната глъчка.

Абитуриенти от Немската гимназия в града поставиха цветя пред портрета на светите братя Кирил и Методий. Те подариха и цветя на учителите си в знак на благодарност.

Как в Димитровград изпратиха зрелостниците?

В Благовеград зрелостниците бяха изпратени с празник в Националната хуманитарна гимназия. Спазени бяха всички мерки за сигурност.

 

 

След като училищата в Шумен заявиха готовността си за дистанционно обучение още преди то да бъде обявено, те бяха и сред първите, които изпратиха абитуриентите си онлайн. Така вместо дворът на това училище да бъде озвучен от "Един неразделен клас", раздялата на един клас стана чрез компютрите им.

Десетки зрелостници се събраха в София въпреки забраните (ВИДЕО)

Вторият срок в училище завърши онлайн. Нещо, което променя плановете на зрелостниците. Последните напътствия и съвети от класния ръководите не са раздадени с бележниците, а с презентация в интернет.Следващата тържествена стъпка – изпращането от училище, вече е факт, но виртуално. И сега дигиталното поколение си мечтае за своя аналогов бал.

Още по темата гледайте във видеото

Репортери: Наталия Йорданова, Антон Чавдаров, Деян Герговски

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.