От полицията напомнят на шофьорите да карат с повишено внимание

Засилен трафик се очаква днес, в последния от трите почивни дни. От полицията напомнят на шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват правилата за безопасност на движение.

Очаква се засилено движение по пътищата през трите почивни дни

На пътя от Перник към София ще бъдат осигурени две ленти за колите, за да се избегнат задръстванията. На автомагистрала „Тракия”, от 8.30 до 18.00 ч. днес, между 111 и 113 км, движението в посока София ще се извършва в изпреварващата лента.

Засилен ще бъде контролът, упражняван от "Пътна полиция". През последните дни само в Пловдив и региона са засечени 531 водачи с превишена скорост. 20 автомобила са се движили с над 100 км/ч. Обмислят се и промени, които предвиждат фишовете да бъдат връчвани на нарушителите още на пътя. Причината - много от пристъпващите правилата остават ненаказани. 

 

 

А на следобеден брифинг от "Пътна полиция" съобщиха за ръст в броя на катастрофите през последните три дни. Само на територията на София са станали 62 произшествия от 22 май насам.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.