Арестуван е 31-годишен мъж

Задържаха мъж с кокаин за 10 милиона лева, в столичния „Студентски град“. Наркотикът бил прибран в багажника на колата му. Акцията е от 24 май, а наркотикът най-вероятно е бил предназначен за разпространение.

31-годишният мъж бил спрян за рутинна проверка от патрул на Седмо районно управление. Поведението му се сторило съмнително на полицаите, затова започнали обстойна проверка на автомобила. "Това, което ги е усъмнило е изключително неадекватното поведение на водача на автомобила. При зададен въпрос за проверка на документите, той ги е изпуснал. Вторият признак, който ги е усъмнил е това, че в него е имало доста голяма сума пари. При излизане от автомобила, той автоматично го е затворил. След проведен разговор с него, лицето е споделило, че носи забранени вещи и предмети.", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Двама задържани при акция срещу разпространението на наркотици във Варна

„Не е имало други лица нито около него, нито в автомобила“, каза Ани Петрова – началник на Седмо РУ-СДВР.

Кокаинът бил скрит в 2 сака в багажника, а у мъжа били намерени и около 10 000 лева.

„1 кг от този вид наркотично вещество се търгува за около 35 000 евро“, посочи Георги Хаджиев.

 

 

„Стойността е около 10 млн. лева пазарна цена на разпространението на наркотичното вещество“, каза Антоанета Панчева, която е говорител на Софийската градска прокуратура.

Една трета от кокаина е бил с висока чистота. Задържаният е неосъждан, доскоро работил в чужбина, не е попадал в полезрението на полицията. От СДВР отчетоха, че от началото на годината досега в София са били заловени около 15 кг трева и 3 кг амфетамини.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.