Други 28 държави също са потвърдили, че ще пускат българските граждани да се прибират в страната

Италия ще признава за валидни българските документи за самоличност, чийто срок изтича в периода  от 13 март 2020 г.  до 31 октомври 2020 г., за срок от шест месеца от датата на изтичане на документите, обявиха от Министерство на външните работи.

11 държави признават изтекли български лични документи

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства  поискаха от държавите, в които са акредитирани, по изключение да разрешават на българските граждани да се прибират в България, дори ако документите им за самоличност са изтекли.  България реципрочно ще пропуска техните граждани с изтекли документи.

Българите, които бяха блокирани на летище в Париж, се завърнаха у дома (СНИМКИ)

Към днешна дата още 28 държави са потвърдили, че в условията на пандемията от коронавируса ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март - 31 октомври 2020 г. Други 14 страни признават със специални условия или със специални срокове изтекли български лични документи. Пълният им списък е публикуван на официалната интернет-страница на МВнР.

Пълен списък на всички държави може да видите ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.