Американският президент с първи туит на съчувствие за жертвите на пандемията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече коронавирусната инфекция много лош „подарък“ от Китай, разпространил се по света, предаде БГНЕС.

Започва ли нова Студена война между САЩ и Китай?

"Коронавирусът е много лош подарък от Китай, разпространил се по света", написа Тръмп  в Twitter.

САЩ обвиняват Китай в прикриването на информация за произхода на вируса и степента на епидемията. От своя страна Пекин изрази съжаление, че "някои политици използват ситуацията с вируса, за да клеветят Китай". На 19 май говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян заяви, че американското ръководство "е направило неоснователни изявления, насочени към уронване на репутацията на Китай" и посъветва САЩ да спрат да клеветят КНР, а да разрешат собствените си проблеми.

Спускат знамената в САЩ в памет на жертвите на COVID-19

В Twitter Тръмп отбеляза като "тъжен етап" смъртта на 100 000 души от коронавируса в Съединените щати, след като по-ранното му мълчание предизвика критики, че се е провалил в задължението си да утеши жертвите и техните близки.

"Току-що стигнахме до много тъжен етап от смъртността от пандемията от коронавирус с достигането на 100 000 починали. На всички семейства и приятели на починалите искам да изкажа искреното си съчувствие и любов към всичко, което тези велики хора представляват. Бог да е с вас!", сподели Тръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.