Преди дни на бизнесмена бяха повдигнати нови обвинения

Словесна престрелка в парламента заради Комисията по хазарта и таксите от „игрите на щастието”. Финансовият министър Владислав Горанов отчете дейността на Държавната комисия за четири години заради въпрос на опозицията.

Пред депутатите Владислав Горанов отчете, че за 4 години Комисията по хазарта е извършила над 3 000 проверки за нарушения. На този въпрос той отговори и през март, но не в зала заради извънредното положение. А въпросите на БСП бяха, дали над хазартния бос Васил Божков, който в момента е с 18 повдигнати обвинения, е имало чадър.

Нови обвинения за Божков в 7 престъпления

„Кой, кога и под каква форма е определял размера на таксите, плащани от фирмите на г-н Божков в периода 2015-2019 г.?”, попита Румен Гечев от БСП.

Финансовият министър призна, че е имало пропуски. А резултатът - виновните сега си имали работа с прокуратурата.

„Действително е допуснато едно съществено нарушение от Комисията по хазарта, което в момента се разследва от правоохранителните органи дали е престъпление, или не. Но с утвърждаването на незаконосъобразни правила е допуснато благоприятно третиране по отношение на внасянето на такси от няколко хазартни оператора”, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

 

 

„Шефът на комисията е лично ваш избор. Представителят от НАП също е ваш избор, вие сте шеф на УС на НАП, на ключовата агенция. Другите вие ги подписвате. Или те са калинки, или не знаят къде се намират, в опиянение са 5 години, или държат чадъра и се крадат тези 700 млн? Кажете!", каза Румен Гечев.

Финансовият министър предпочете да не продължава диалога с червения депутат, не се възползва от правото си на дуплика и си тръгна от пленарната зала.

Симеонов: Първите тежки удари срещу олигархията са вече факт

Преди дни на Васил Божков бяха повдигнати с нови обвинения -  за подбудителство към четири убийства и изнасилване. Според прокуратурата Божков, който в момента се укрива в Дубай, е ръководил организирана престъпна група за убийства и изнудвания.

Бандата е действала от 2012 г., сочат събраните до момента доказателства. Божков е с повдигнати обвинения и за подбудителство за четири убийства. Държавното обвинение разпространи само инициалите на жертвите, но според запознати двама от тях са други хазартни босове - Йордан Динов и Манол Велев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.