Четири жени на възраст 35, 38, 43 и 70 години заявяват, че са били подложени на сексуално насилие от Уайнстийн от 1984 до 2013 година

Нови четири обвинения в сексуално насилие са повдигнати на американския продуцент Харви Уайнстийн по подадени искове в нюйоркския съд. Една от предполагаемите жертви по времето, когато престъплението е извършено, е непълнолетна, съобщи БГНЕС.

Харви Уайнстийн се излекува от коронавируса

Според изданието, четири жени на възраст 35, 38, 43 и 70 години заявяват, че са били подложени на сексуално насилие от Уайнстийн от 1984 до 2013 година. Имената им не са обявени. Три от жените твърдят, че след като е извършил престъплението, продуцентът заплашил, че ще съсипе кариерата им, ако споменат за инцидента.

На 10 април прокурорите на окръг Лос Анджелис (Калифорния) повдигнаха срещу Уайстийн, който излежава присъда в затвор в Ню Йорк, нови обвинения в сексуално посегателство. Обвиненията касаеха изнасилването на жена, за което се твърди, че е извършено през 2010 г. в хотел в Бевърли Хилс.

Осъдиха Харви Уайнстийн на 23 години затвор

Уайстийн беше осъден в Ню Йорк на 11 март на 23 години затвор по обвинение в сексуално посегателство. Съдебните заседатели в края на февруари го признаха за виновен в сексуално насилие над две жени. В същото време Уайнстийн беше оневинен по две други обвинения в изнасилване, за които беше изправен пред доживотен затвор.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.