Обвинението поиска отмяна

Специализираната прокуратура протестира в цялост съдебния акт на Специализирания наказателен съд, постановен на разпоредителното заседание по делото срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви.

Прокуратурата внесе и осбено искане за отмяна на постановеното незабавно изпълнение на изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Пуснаха Маринела Арабаджиева под домашен арест

Предстои Апелативният специализиран наказателен съд да се произнесе в законово установения срок. В четвъртък стана ясно, че Маринела Арабаджиева е освободена под домашен арест от Специализирания съд, а делото срещу съпруга ѝ Ветко е спряно. Причината за това е друго дело в Испания. Мярката му за неотклонение също е променена в "домашен арест".

Съдът отказа иск на финансовото министерство за 10 милиона по делото "Арабаджиеви"

Паричните гаранции на сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви, както и на другите подсъдими по делото, са непроменени. Семейство Арабаджиеви са в ареста близо година по обвинение в данъчни измами и пране на пари.

Заради лошо здравословно състояние, Маринела Арабаджиева два пъти досега беше пускана с по-лека мярка, но Апелативният спецсъд я отменяше. 

КПКОНПИ иска отнемане на имущество за близо 380 милиона лева на Арабаджиеви

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.