Заседанието продължи повече от 8 часа

Специализираният наказателен съд задържа заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков по обвинение в престъпна група за търговия с отпадъци.

Зад решетките остават и бизнесмените Атанас Бобоков, Николай Миховски и Айгюн Еминов. Арест бе постановен и за бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савоя.

Под домашен арест беше пуснат Васил Богданов. Според съда има данни по делото, че шестимата са действали като престъпна група.

Заседанието продължи повече от 8 часа.

„Безспорно според нас са налице трите предпоставки от НПК, за това че те са автори на деянието, за което са привлечени в качеството на обвиняеми. Това безспорно се извлича от доказателствата по делото в обем от 66 тома. Налице е според нас реална опасност те да извършат престъпление и да се укрият”, заяви Генка Брезашка – прокурор по делото.

„Прокуратурата не изнася никакви факти за престъпни действия на Атанас Бобоков. Никакви! Ще сложат кръст на един снежнобял бизнес, на един авторитет, който се изгражда десетки години в страната и в чужбина. Заводи в 8 държави, продажби в няколко континента, над  1 500 човека – хора, които са на заплата в тази група от фирми”, каза Илиян Василев – адвокат на Атанас Бобоков.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.