Това се случва след репортаж на NOVA и публикация във Facebook страницата на Асоциацията на парковете в България

КПКОНПИ наложи глоба от 10 000 лв. на главния архитект на Община Шабла - Татяна Нейкова. Това се случи след репортаж на NOVA по зрителски сигнал от 7 февруари тази година. Причината е, че е установен конфликт на интереси във връзка с имот, собственост на нейния син.

Към момента,  строежът на двуетажната постройка е преустановен. “Силно съм обезпокоен в случая, предвид това, че става дума за нарушение в нашата администрация. Администрация, която аз управлявам. Въпреки, че не е крайното, но да кажем, че към момента има уличен служител в подобно нещо”, коментира Мариян Жеков, кмет на община Шабла.

 Валентин Тусузов, който пръв подаде сигнала, не е доволен от наложената глоба.  „С тези 10 000 лв., те напрактика затварят случая. Пито – платено. При положение, този имот струва ... можете да си представите 300 кв. разгърната площ. Тя напрактика купува индулгенция с този жест.”, каза той

Двуетажната жилищна сграда в груб строеж е изградена в урегулиран поземлен имот, част от населеното място. За строителството има издадено разрешение, становище на РИОСВ-Варна и необходимата строителна документация, но според Тузсузов, Тюленово е едно от най-красивите места по нашето крайбрежие и не бива то да бъде застроявано по такъв начин. „Там парадоксът е, че няма възстановена справедливост. Там никога не е имало частни места. Това е възможно най-красивото място по цялото Черноморие”, допълни Тусузов.

Решението за санкцията арх.Татяна Нейкова не е окончателно. То подлежи на обжалване или протест по реда на Административно процесуалния кодекс.

Репортер: Емил Дамянов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.