Преди около седмица Невена Й. беше пусната под домашен арест

Апелативният съд във Варна върна в ареста банковата служителка, обвинена в длъжностно присвояване на над 1 млн. лева. Магистратите отмениха решението на колегите си от Окръжния съд, с което Невена Й. беше пусната под домашен арест.

Според обвинението банкерката е отклонила над 1 038 900 лв. от сметки на вложители. Жената изпращала парите по куриер на мъж от Монтана, с когото поддържала връзка само по интернет. Според обясненията й пред разследващите искала да му помогне да реши финансовите си проблеми с лихвари. Виртуалният й приятел Сергей М. също е привлечен към наказателна отговорност - за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

ИЗМАМА: Мнима банкерка събира пари срещу обещание за кредит (ВИДЕО)

Адвокатите на банковата служителка изразиха тезата й, че е била подлъгана и подведена. Те оспориха мнението на прокуратурата, че укритите суми могат да попаднат у нея, с аргумента, че тя не знае къде са парите. Шест месеца след задържането й жената съдейства на разследването. Защитата потвърди, че няма опасност Невена да се укрие или да извърши ново престъпление.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че за втори път Окръжен съд Варна определя домашен арест за Невена Й. и за втори път горната инстанция отменя съдебния акт за това. Настоящото определение не подлежи на обжалване.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.