23-ма души от криминалния контингент са доведени в Районното управление в Стамболийски

Шестима са задържани за 24 часа при полицейска операция срещу битовата престъпност на територията на Община Стамболийски. Това съобщи говорителят на ОДМВР-Пловдив, цитиран от "Фокус". Акцията се провежда под надзора на прокуратурата. Образувани са две бързи и две досъдебни производства, започнати са и две проверки. Служители на полицейското управление в Стамболийски са извършили проверки в град Перущица, селата Златитрап и Оризари. 23-ма души от криминалния контингент са доведени в Районното управление, за да бъдат профилактирани.

30-годишен мъж е установен и задържан заради нарушения на Закона за движение по пътищата - управление на МПС с чужди регистрационни табели и шофиране при отнета книжка. При проверка на друг лек автомобил са установени трима мъже, които пренасяли в багажника технически инструменти от различни марки с цел продажба. Произходът на откритите инструменти ще бъде изяснен в хода на започналата проверка.

Спецакция в Добрич, задържаха голямо количество оръжия

50-годишна жителка на Стамболийски е задържана за унищожаване на имущество. Срещу жената, счупила стъкла на хранителен магазин, е започнато бързо производство. В дома на 70-годишна жена от Перущица, униформените служители са открили над 4,5 куб. метра незаконно притежавана дървесина. От жилищата на мъж в село Оризаре и на жена от Перущица, униформените служители са иззели тютюн. По случаите са започнати две проверки за притежание на акцизни стоки без бандерол.

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда от тази сутрин и в исперихското село Китанчево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград, цитирани от БТА.

Органите на реда претърсват три адреса в селото. Операцията се провежда под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград. Издирват се лица от криминалния контингент, съпричастни към престъпления. На по-късен етап ще бъде предоставена по-подробна информация за полицейската операция.

Задържаха двама разследващи полицаи при получаване на подкуп (ВИДЕО+ СНИМКА)

Акция по противодействие на битовата престъпност и контрол по движение по пътищата се провежда и в Каолиново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Шумен. Полицейски служители от районното управление и от сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР извършват проверки на лица от криминалния контингент. Проверяват се адреси в града и кварталите "Кус" и "Боймир". Органите на реда проверяват автомобилите, които влизат и излизат в града. Екипи на "Пътна полиция" има и в село Пристое.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.