Той обяви решението си в корпоративния сайт

Бизнесменът Атанас Бобоков обяви, че се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията за акумулатори „Монбат”. Бобоков обяви решението си в корпоративния сайт.

"С оглед стабилността на представляваната от мен компания Монбат АД и граденото с години доверие на инвеститорите с настоящото заявявам, че се оттеглям от поста си на Изпълнителен директор на дружеството Монбат АД", се казва в съобщението на сайта. 

АФЕРАТА С БОКЛУКА: Откриха нови два тира с отпадъци

В същото време Върховната административна прокуратура възложи на министъра на културата проверка на антични предмети, стопанисвани и изложени в нумизматичния музей в Русе от фондация "Братя Бобокови". Целта е да се установи, дали са законно придобити.

 

 

Атанас Бобоков и брат му - Пламен Бобоков, са сред задържаните за аферата с боклуци, в която беше замесено и името на вече бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Разследването е за организирана престъпна група, търгувала с внос на отпадъци.

Русенските бизнесмени братя Бобокови притежават "Приста ойл" - фабрика за моторни масла, както и заводът "Монбат" в Монтана. И в двете дружества те създават дъщерни компании, които да рециклират отпадъците от основните производства.

В неделя съдът остави Атанас Бобоков в ареста, а на Пламен Бобоков наложи гаранция от 1 милион лева, която той трябва да плати в 14-дневен срок.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.