Само за София предвиденият скок е 22%

Рокада в Комисията за енергийно и водно регулиране поиска премиерът Бойко Борисов, след като стана ясно, че експертите планират повишение на цените на парното и топлата вода. Само за София предвиденият скок е 22%. 

„Ще обсъдя с колегите смяна на КЕВР, и без това им е изтекъл мандатът. Такива глупости не може през седмица-две да се говорят за такива неща. Говорят за бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Те излизат и казват: „Ще вдигнем с 20% цената на „Топлофикация“. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха, и при Орешарски не вдигаха цената“, коментира Борисов пред журналисти по време на инспекция на завършения обходен път на Габрово.

„Още днес ще се опровергае прогнозата за 20% увеличение на парното”, допълни премиерът.

Той припомни, че България е успяла да договори намаление в цената на природния газ с „Газпром“ в размер на повече от 42%, и то със задна дара.

По време на инспекцияta Борисов изрази задоволството си от завършения вариант на пътя, който води към бъдещия тунел под Шипка.

"Продължаваме ударното строителство по всички важни инфраструктурни обекти в страната, въпреки пандемията от COVID-19. Радостен съм, че мащабният проект по обходния път на Габрово вече е завършен. По 23-километровото трасе има много големи съоръжения, изградени чрез съвременни строителни технологии. Такъв е стоманобетонният мост с дължина 640 м над долината на р. Синкевица, част от кв. Чехлевци и кв. "Войново" в Габрово", написа по-рано Борисов.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.