Брат й Скилър все още е на свобода, въпреки че не е платил наложената му гаранция

Поппевицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, беше освободена под домашен арест. Тя, съдруужникът й Мартин Димитров и брат й Александър Деянов са обвинени в това, че чрез фирмата "Нованор" са източили евросредства, като са продали един и същи софтуер на няколко фирми. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Специализираният наказателен съд счете, че няма опасност Деянова да се укрие или да извърши престъпление. Няма обосновано предположение и за авторство за едното обвинение - заплахи към служители в АПИ. Според магистратите трябва да има баланс между интересите на досъдебното производство и тези на обвиняемата и мярката за неотклонение да не се превръща в репресия. 

Спецпрокуратурата: ЛиЛана и съдружниците й заплашвали служители на АПИ (ДОКУМЕНТИ)

Адвокатът й Николай Хаджигенов заяви, че ще обжалва домашния арест, защото, по думите му, ЛиЛана трябва да е на свобода без мярка за неотклонение.

Гледането на мярката в Апелативния специализиран наказателен съд е насрочена за 11 юни.

Братът на певицата ЛиЛана - Скилър, се предаде сам в ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

Братът на певицата Александър Деянов, познат като бийтбоксъра Скилър, все още е на свобода, въпреки че отказва да плати наложената му гаранция от 50 000 лева. Срокът за внасянето на парите изтече на 21 май. Тогава Скилър се яви доброволно в Централния софийски затвор и заяви, че няма да плати гаранцията. Но така и не беше върнат зад решетките. Към днешна дата твърди, че все още никой не го е потърсил.